Over ons

Ooit begonnen met een klein online aanbod en straks over naar een daadwerkelijke kleine bakkerij/winkel in Blaricum. Super mooi avontuur midden in Blaricum temidden van vele mooie winkels. 

Blaricum is een mooi klein dorp waar je voor alles terecht kan bij diverse lokale ondernemers. Allemaal hebben zij kwaliteit & service hoog in het vaandel en hierop zijn wij graag een aanvulling.

 

Klein assortiment Brood & meer

Gezien de omvang van onze winkel/bakkerij, hebben wij een (natuurlijk) maximum om te bakken. Wij zullen geen grote hoeveelheden bakken en focussen ons op kwaliteit en aandacht voor onze producten.

Wij gebruiken ingredienten waarvan de grondstoffen een bekende en herleidbare herkomst hebben en gebruiken absoluut geen toegevoegde verbetermiddelen of andere toevoegingen.

Voor ons brood gebruiken wij : meel (Frans & Nederlands graan ), water, desem en Frans zeezout. Ons brood mag iets langer rijzen (meer dan 15 uur uur) waardoor het een uitgesproken smaak en karakter krijgt.

Voor ons zoete assortiment gebruiken wij: bloem/meel met een oorsprong van Nederlandse bodem. 

In ons vaste winkel assortiment hebben wij verse koffie (to-go en vers gebrande bonen in zak) & thee (to-go, los en in biologisch afbreekbare piramide zakjes).

 

Productie in de winkel

Bakken is een mooi proces om te zien, maar onze winkel is klein. We hebben daarom gekozen voor een combinatie van een kleine bakkerij in de winkel. Je ziet dit concept in veel buitelandse steden zoals new york en londen.

De beleving als je binnenkomt: ongedwongen sfeer, gezellig en open. 

 

Verpakkingsmateriaal

Daarnaast hebben wij als doel gesteld zo min mogelijk verpakkingsmateriaal te gebruiken en als we dit wel gebruiken deze te laten voldoen aan de laatste vereisten gesteld door de Europese Unie ten aanzien van vermindering van het gebruik van (wegwerp) plastic.